Gentle Reminder

Harga yang dipamerkan adalah hanya sebagai rujukan.

Harga KEK/ CUPCAKE adalah berbeza mengikut jenis kek, saiz, berat, decoration (buttercream dan/ atau fondant, ganache, gumpaste flower dan figurine, edible image dll deco)

Tempahan dalam tempoh 48 jam hanya untuk kek saiz 8 inci, maksimum 2kg dengan deco yang simple, hanya untuk pick up di rumah saya atau delivery sekitar Klang dan Shah Alam.

Untuk kek yang bersaiz besar atau bertingkat atau memerlukan deco yang agak detail, juga untuk delivery luar dari Klang dan Shah Alam, sila buat tempahan sekurang kurangnya seminggu lebih awal.

Sila hubungi Admin Bakery MakLong untuk perbincangan lanjut;

SMS: 012-3907276
Facebook: Bakery MakLong
Instagram: #bakerymaklong
Email: bakerymaklong@gmail.com

Sunday, November 2, 2014

Kek untuk birthday boy

Pada pandangan saya, mencari ilham untuk mendeko kek harijadi budak lelaki adalah lebih memeningkan kepala berbanding Deko kek untuk budak perempuan. Melainkan jika si anak mempunyai karektor kartun kegemaran mereka, dan si ibu atau bapa mempunyai bajet yang besar, akan lebih memudahkan tugas seorang penghias kek amatur seperti saya :-D

Tapi bila, customer berkata, awak Deko je la simple simple.... Saya seperti mati kutu seketika. Nevertheless, saya tetap beri yang terbaik. Mujur sekarang di pasaran ada banyak sprinkle dan jimmies yang comel comel dan berwarna warni. Penyelamat kek, menceriakan kek.

Hasil semalam, kek red velvet untuk birthday boy. Deko ala kadar. Harap berpuas hati.

Terima kasih.

No comments: