Gentle Reminder

Harga yang dipamerkan adalah hanya sebagai rujukan.

Harga KEK/ CUPCAKE adalah berbeza mengikut jenis kek, saiz, berat, decoration (buttercream dan/ atau fondant, ganache, gumpaste flower dan figurine, edible image dll deco)

Tempahan dalam tempoh 48 jam hanya untuk kek saiz 8 inci, maksimum 2kg dengan deco yang simple, hanya untuk pick up di rumah saya atau delivery sekitar Klang dan Shah Alam.

Untuk kek yang bersaiz besar atau bertingkat atau memerlukan deco yang agak detail, juga untuk delivery luar dari Klang dan Shah Alam, sila buat tempahan sekurang kurangnya seminggu lebih awal.

Sila hubungi Admin Bakery MakLong untuk perbincangan lanjut;

SMS: 012-3907276
Facebook: Bakery MakLong
Instagram: #bakerymaklong
Email: bakerymaklong@gmail.com

Friday, March 15, 2013

Fondant ruffle is so in!

Saya selalu dapat ilham deko kek di blog bog masakan dari Australia, kadang kadang dari London. Kek mereka tersangat la cantik dan kemas. Untuk menjadi mahir seperti itu perlu minat yang mendalam dan praktis praktis.... Saya jarang buat kek fondant, sebab dalam rumah ni tak de yang minat fondant. Makn keknye aje, fondant tolak ketepi. Tapi, atas minat, saya cuba juga mendeko kek chocolate moist saya yang berhantu dengan fondant. Tema kali ni "GREEN RUFFLES". Bila dah siap, tengok macam kobis pula... hahahha..... No comments: